Volný pád do PODZEMÍ - Roderick Gordon & Brian Williams


Kdo nečetl předchozí díly, ať se nepřibližuje!!

Autor: Roderick Gordon & Brian Williams
Překlad: Zdík Dušek
Počet stran: 432
Pořadí v sérii: 3
Nakladatelství: Fragment

Anotace:
Bezprostředně po Calově smrti a pádu Willa s Elliott a Chesterem do propasti zvané Průduch začíná další boj o přežití. Kromě tajemných dravých zvířat se musejí postavit Willovým nevlastním sestrám, které u sebe mají ampule se smrtícím virem určeným k vyhlazení Površáků. Dokáže Will toto nebezpečí odvrátit? A podaří se mu konečně nalézt svého otce? 
Cesta ke středu Země a k zahradě druhého slunce pokračuje...
Příběh začíná Chesterovým podivným probuzením v něčem nechutně lepkavém.  Samozřejmě hledá své kamarády, kteří spadli do Průduchu s ním a pomalu si uvědomuje, co se vlastně stalo a že přišli o Cala. Zjistí že přistáli na podivné několikapatrové slizké houbě. Will je v pořádku v jedné z okolních jeskyní, ale Elliott je bohužel ošklivě zraněná. 
V tom samém okamžiku se o několik pater výš proberou na jedné z plošin zrádná styxská dvojčata, ke kterým se připojí dva likvidátoři a všichni se vydávají po stopě Willa a jeho přátel.
Na své poněkud namáhavé cestě (protože celou dobu nesou Elliott) potkají Martu, která má v podzemí chatu a skvěle se v okolí vyzná. Vezme přátele pod svá křídla a pomáhá jim přežít v nehostinných podzemních chodbách. A co bude dál? To už Vám nepovím, protože bych Vás připravila o překvapení.


www.svet-v-podzemi.cz
Roderick Gordon vyrostl a studoval v Londýně, ale nyní se přestěhoval i s rodinou do hrabství Norfolk. Brian Williams prožil dětství v Zambii, nyní ovšem žije v londýnské čtvrti Hackney spolu se svým psem.


http://www.tunnelsthebook.com/
Nápad na tyto knížky se zrodil v Gordonově hlavě, když jednou kopal na zahradě a knihu vydal za pomoci svého přítele Williamse a své manželky. Nejdříve si knihu vydali na vlastní náklady a poté ji objevil nakladatel slavného Harryho. První kniha se již po měsíci na trhu stala jedním z bestsellerů. Knížka byla původně psaná jako trilogie. Nakonec je ale knížek šest a je to dobře. Pořád se dozvídám nové a nové informace a příběh je stále napínavější.

Pár slov k obálce. Je hezká, stejně jako ty předchozí. Nechybí tam nic, co do knížky patří. Styxská dvojčata, zákeřní pavouci a padající kameny. Celému obrázku vévodí název knížky, kde je perfektně vyvedeno nýtované PODZEMÍ. Na hřbetě je jako vždy zmenšenina obrázku na obalu, což ty knížky moc hezky odlišuje, když stojí vedle sebe v poličce. Na přebalu jsou klasickým způsobem zvýrazněny pavouci, kamení a plameny. Výrazné součásti na tyhle obálky prostě patří.

Knížka se mi opravdu líbila. Příběh byl napínavý a moc dobře se četl. Ale ten konec? Co to mělo být? Slovo a nic, hrůza. Ale už brzy se dostanu ke zbytku příběhu. Knížce bych dala, stejně jako té předchozí, 4,5 hvězdičky. Jsem opravdu zvědavá, co se bude dít dál.


zdroj: www.veeeebookshelf.blogspot.cz

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio