Syn pekel: Vlčí krev - Michaela Burdová


Autorka: Michaela Burdová
Počet stran: 256
Nakladatelství: Fragment

Anotace:

Vydejme se do Velwetie, tajemné země obývané Temnovlky – nesmrtelnými bytostmi, ze kterých jde strach a lidé jsou pro ně pouhou kořistí.

Minulost vlkodlaka Nerana, nazývaného Syn pekel, je s Temnovlky pevně svázána. Pouze čarovný nektar Étarlininy slzy by mu mohl pomoci se odpoutat a zvrátit svůj osud. Musí uzavřít spojenectví s elfkou Liadel, kterou ze srdce nenávidí. Podaří se mu odhalit její tajemství? Bude Neranovi odpuštěna dávná zrada? Ve Velwetii mezitím propuká boj temných sil - třinácti démonů. Neran je vtažen do bitvy o moc. Kdo zvítězí, rozhodne o osudu celé země.
zdroj (obálka i anotace): fragment.cz

Po krátkém prologu, kdy se dozvídáme o dohodě mezi Wolfgarem a Liadall, která je jednou z Třinácti démonů, se přesouváme o několik let později. Aragen se vydává na lov, i když to její otec zakázal. Aragen jde do vesničky Maily, která leží blízko tábora. Vybere si jednoho chlapce, který zrovna štípe dříví. Po krátkém seznámení ho vezme kus za vesnici, kde se vášnivě líbají a Aragen ho při tom zakousne a nakrmí se.
Neran se ve vesnici Nilvana vydal za svým starým známým Talemem. Poté jde do Lianského hvozdu, aby se zeptal nymfy, kde najde Étarlininy slzy. Když se ale vrátí do Nilvany, způsobí dost velký rozruch.

Michaela Burdová napsala trilogii Poselství jednorožců a následně čtyřdílnou sérii Křišťály moci. Nejnovější knihou je právě Syn pekel,  který má mít celkem dvě části. Kromě psaní se autorka také věnuje kreslení a malování. Portréty na konci knihy vytvořila sama Michaela. Více informací a různé novinky si můžete přečíst na oficiálním blogu. Vlčí krev se řadí mezi YA fantasy.

Hlavní postavou příběhu je Neran, ale také Aragen. Ostatní postavy nejsou moc propracované a kromě pár výjimek nehrají větší roli. Neran vypadá asi na 25 let, ale ve skutečnosti je starší. Přestože je weer worf, tak se dokáže kontrolovat, i když ucítí krev při nějakém boji. Na rozdíl od Temnovlků také neloví lidi. Má bratra jménem Gerrat. Pak je tu ještě Aragen. Je dcerou Ragara, hlavy smečky. I když ho má ráda, tak nesouhlasí s tím, že nechce aby smečka pořádala lov na lidi. Sama zákaz také poruší. Chová se arogantně a sobecky. Další důležitou postavou je elfka Liadel, která Nerana doprovází.

Syn pekel: Vlčí krev je už osmá kniha mladé autorky Michaely Burdové. Ty předchozí jsem ale nečetl a tak nemám s čím srovnávat. Už na první pohled působí díky obálce temněji. Příběh je psaný ve třetí osobě a střídají se dva úhly pohledu a to Neranův a Aragenin. Kniha je napsána čtivě a zbytečně se nikde nezdržuje. Na druhou stranu jsou věci, které bijí do očí. Například, když Neran dostane od nymfy hádanku, která je opravdu jednoduchá a přemýšlí nad tím snad půl hodiny a pak odpoví úplně nelogicky. Nebo také pochybuji, že by vlkodlaka zajímalo jestli zrovna vypadá sexy.

Kniha je napsána čtivě a bude bavit především čtenáře YA. Pro dospělé bude spíš jako nenáročná oddechovka. Po události na konci knihy jsem opravdu zvědavý jak bude pokračovat druhý díl a rád si ho přečtu. Celkově dávám tři hvězdičky.

zdroj: veeeebookshelf.blogspot.cz

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Fragment.


Komentáře

  1. změní svuj osud a zruší kledbu nebo to bude aš v pokračovaní

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio