Nepřítel mého nepřítele - Kateřina Petrusová


Autor: Kateřina Petrusová
Počet stran: 360
Název série: Bavettovi
Pořadí v sérii: 2
Nakladatelství: Fragment

Anotace:
Dluhy se musí platit. To ví i bývalá policistka Joan, která má závazek vůči samotnému králi drogového podsvětí. Ten se nyní hlásí o splacení dluhu a jako pojistku unese Joaninu malou dceru Amy. Zvládne Joan zabít Roberta Bavettu, jednoho z vůdců italské mafie, a dostat svou dceru zpět? Co když existuje ještě jiný způsob, jak Amy zachránit?
Joan Westová pracuje jako policistka v utajení a chytá nebezpečné drogové dealery. Tentokrát chce dostat Tora, jednoho z těch nebezpečně chytrých. Ten ji ale prokoukne, donutí ji, aby mu řekla své pravé jméno a utíká. Poté se Joan dozvídá, že je těhotná a odchází od policie.
O tři roky později pracuje v bezpečnostní agentuře a její dcerka Amy chodí do školky. Na scéně se opět objevuje Toro a malou Amy unese přímo ze školky. Zoufalá Joan je ochotná udělat cokoli, ale Toro po ní nechce nic menšího než vraždu. Má zabít Roberta Bavettu, jednoho z hlavních mafiánů ve městě. Zvládne to a uvidí se opět s Amy? Jak to všechno nakonec dopadne, to si přečtěte v této moc pěkně napsané mafiánské romanci.

Kateřina Petrusová je jedna z nových a úspěšných českých autorek. Její prvotina - Nebezpečná láska - se na Databázi knih dostala do finálové dvacítky v anketě o Knihu roku 2012. Příběh se řadí mezi ty romantické.

Hlavními hrdiny jsou Robert Bavetta a Joan Westová. Robert je jedním z  hlavounů newyorské mafie. Jednou se chová jako šílený šéf a jednou je zase vtipný a směje se. Prostě klasický Jekyl a Hyde, jak trefně poznamenala Paige. Joan je zoufalá matka, která by pro svou dcerku udělala cokoliv. Jinak je vtipná, milá a hlavně hodně statečná. Samozřejmě jsou tu i Paige a Mike, o kterých byla první kniha. Ale můj nejoblíbenější človíček je Johny. Je to takový silák a vypadá, že by mohl pohnout zemí, kdyby si to usmyslel. Jinak je to dobrák a vtipálek.

Něco málo k obálce. Je jednoduchá a docela se mi líbí. Jsou tu dvě tváře a most. Byl dobrý nápad, udělat obálku druhého dílu stejnou jako u prvního dílu. Tedy jsou tam jiné tváře, ale styl je stejný a to mi udělalo opravdu radost. Budou se vedle sebe pěkně vyjímat.

Takže závěrem. Knížka se mi opravdu líbila, stejně jako první díl. Autorka si sice od posledně trochu "poopravila" slovník, takže na každé stránce někdo někam někoho posílá (hádejte kam ;-)), ale to vůbec nevadí. Vzhledem k tomu, že se pohybujeme v mafiánských kruzích, tak jsem nečekala slovník dam u čaje o páté. Celkově bych jí dala 5 hvězdiček, protože je prostě skvělá.  Určitě se také zasmějete. Tedy já se smála skoro pořád. To, jak se Robert s Joan navzájem špičkují rozhodně nemá chybu. Ale když promluví Johny, tak je to prostě zážitek na pár dalších stránek. Dočkáte se i nějakého toho napětí, když se na scéně objevuje záchrana Amy. Určitě bych knihu doporučila všem, kdo mají rádi romantické příběhy, ale i nějaké to nebezpečí.

zdroj: veeeebookshelf.blogspot.cz
Na závěr bych ráda poděkovala nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.


Komentáře

  1. Já jsem se u ní také docela nasmála :)

    OdpovědětVymazat
  2. na tuhle knížku se hrozně těším.. první díl byl užasný.. =) tak snad se k ní dostanu co nejdříve.. ;)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio