Knihy z dětství


Toto meme má na svědomí Luu a u nás na blogu bude vždy ve čtvrtek. Pokaždé bude nějaké dané téma a na to společně vypíšeme seznam deseti bodů.

Knihy z dětství

1. Záhada hlavolamu
Vlastně bych sem mohl dosadit libovolnou knihu od Jaroslava Foglara, ale Rychlé šípy jsou přece jen nejznámější. Který kluk se nechtěl v dětství vydat do Stínadel spolu s Rychlonožkou, Červenáčkem, Jarkou Metelkou, Mirkem Dušínem a Jindrou Hojerem. Kromě psaných knih jsem si oblíbil i komiksovou podobu.

2. Můj kamarád Shiloh
Tahle kniha pro děti vypráví o chlapci jménem Marty Preston, který potká štěně bígla. Pojmenuje ho Shiloh, vybuduje mu úkryt v lese a tajně se o něj stará. Ale tím příběh pouze začíná. Hrozně jsem Martymu fandil, protože se o pejska poctivě staral a měl ho rád. Jde o první díl trilogie na který navazuje Čí je vlastně Shiloh a končí dílem Shiloh je náš.

3. O chytré kmotře lišce
Dnes u klasické pohádky od pana Lady, které můžete znát i z animované podoby. 

4. Broučci
Další z kouzelných příběhů. Broučci, kteří v noci létají svítit malými lucerničkami, ale musejí si dávat pozor na nebezpečí jako je třeba žluva.

5. Sandokan
Dobrodružný příběh Sandokana, který bojuje proti svému úhlavnímu nepříteli jménem James Brook. Tuhle knihu určitě doporučuji přečíst. Jelikož je dobrodružná, tak nebudete nudit. 

6. Anna ze zeleného domu
Já jsem četla spíš dívčí románky a jedním z nich je i tento, jehož hrdinkou je Anna a prožívá různá dobrodružství. Moc se mi to tehdy líbilo. 

7. Heidi, děvčátko z hor
Kdo by neznal Heidi. Tohle děvčátko je světoznámé a také moc roztomilé. Maličká Heidi si po tom všem, čím prošla, nakonec našla domov a přátele a to je přece důležité :-).

8. Souhvězdí Kassiopeia
Tento soubor dívčích románků a veršovánek je už z roku 1980. Musím říct, že tuhle sbírku jsem si opravdu zamilovala. 

9. Aprílová škola
Tuhle básnickou sbírku od Jiřího Žáčka jsem četla pořád dokola. Jsou to kraťoučké básničky, ale jsou naprosto skvělé :-).

10. Malým neposluchům
Rovněž básničky pro děti. Když jsem byla menší, tak jsem básničky měla opravdu moc ráda. Už jsem se do knížky sice dlouho nekoukla, ale snad se na to ještě dostanu :-).



Komentáře

  1. Rychlé šípy! Ta nejlepší parta, co mě provázela dětstvím. Častokrát přemýšlím o re-readingu, knihy jsou to teňoučké, kdo ví, jestli by mne to bavilo tak jako kdysi. Jinak pak ještě znám Broučky, ale ten zbytek mi už moc neříká. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bod 6-10 jsou knížky co četla v dětství Hanča, ty neznám taky. :D

      Vymazat
  2. No ja som v detstve čítala Disneyho rozprávočky 8D tie doteraz milujem a nedám ich malej sestre, lebo by ich zničila! A potom prišiel Harry Potter... 8)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Ta, která tančí s draky - Lucinda Hare

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø