Posuď knihu podle obalu #2


Toto meme vymyslela Syki z blogu Knižní doupě. U nás bude publikováno vždy ve středu.

Název knihy: Pád Vážky

Autor: Adrian Tchaikovsky

Anotace: Strhující příběh o světě lidí s hmyzími schopnostmi a vlastnostmi.

První útok Vos se i za cenu velkých ztrát podařilo odrazit, Impérium se však nevzdává. Vosí císař má smělé plány a rozhodl se podrobit si Nížiny úplně a jednou provždy. Jeho vojáci se nyní roztahují po celé zemi a v ohrožení již není pouze jedno město, ale všechny státy. Došlo na varovná slova šéfa broučí špionáže Stenwolda Makera… nastala válka.

V krvavých bojích se střetne magie prastarých vidoucích ras a moderních strojů ras vědoucích. A až na válečném poli se pozná, kdo je skutečný přítel a kdo zrádce a co všechno je schopná přestát skutečná láska. Národy Nížin jsou nuceny zapomenout na stará příkoří a spojit své síly. Ale je možné, aby Kudlanky bojovaly po boku nenáviděných Pavouků? Stenwoldovi přátelé umírají jeden po druhém, v ohrožení života je i jeho rodina – stárnoucí Brouk se tedy musí vyrovnat nejen se smrtícími útoky Vos, ale i se svým vlastním svědomím…

Ve druhém díle série Stíny vědoucích rozehrává Adrian Tchaikovsky strhující partii o lidské dobyvačnosti, lstivosti a odvaze. Lidé jeho románu nejsou obyčejní – díky prastarému vývoji si nesou různé hmyzí schopnosti a vlastnosti. Agresivní Vosy tedy dovedou ze svých rukou vysílat žihadla, elegantní Vážky mohou létat a záhadní můří lidé vidí výborně ve tmě. Díky tomuto neotřelému nápadu vznikla dobrodružná série, jež si získala tisíce čtenářů po celém světě.


Můj názor: Obálku i vnitřní ilustrace měl na starosti Roman Kýbus stejně jako u prvního dílu. Celá kompozice je umístěná na střed. Hlavním motivem je postava držící meč. Řekl bych, že je to Tynisa, ale ta je míšenka Kudlanky a Pavouka. Jediná Vážka, se kterou jsem se v předchozím díle setkal je Salma, ale ten na obrázku určitě není. Po dočtení uvidím, jaký je vlastně význam toho názvu. Ale teď zpátky k samotné obálce. Ta je dost temná až na vlasy mladé hrdinky, které téměř září. Tynisa je oblečená ve zbroji a třímá meč. Dohromady to tedy vypadá (alespoň podle obálky) na temný příběh. Obálka prvního dílu se mi líbí přeci jen o kus víc.


Komentáře

  1. O sérii jsem toho zatím moc neslyšel, ale obálky jsem viděl a líbí se mi. Taky mi přijde lepší ta u jedničky, ale tato se taky musí krásně vyjímat na poličce. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na tuhle knihu se už moc těším, jsem hrozně zvědavá jak bude celý příběh pokračovat. :-)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio