Nakladatelský maraton - Knižní klub



Nakladatelský maraton je projekt, který vymyslela Verča z blogu Books and smile. Nám se to zdá jako výborný nápad a rozhodli jsme se také zapojit. V tomto úvodním příspěvku Vám vysvětlíme o co půjde. 

Každý týden se můžete těšit na jeden článek s knihami z určitého nakladatelství. Dnes je příspěvek věnovaný nakladatelství Knižní klub.



Daň peklu
Poměrně útlá knížka, kterou jsem dostal od Hanči k předloňským Vánocům spolu s roztomilou žirafí záložkou. Jedná se o první díl série Moderní příběhy z čarovné říše. Bohužel další díly u nás nevyšly. Kromě série Kroniky rodu Spiderwicků si od Holly Blackové můžete přečíst povídku v antologii Půlminutové horory nebo Nejlepší science fiction a fantasy 2010.

Pod nekonečnou oblohou
První díl dystopické trilogie plné dobrodružství a romantiky. Hlavní hrdinka Árie pochází z vysoce vyspělého světa. Bohužel je neprávem vyhoštěna a setkává se s Perrym, chlapcem z úplně jiné třídy. Nejprve se nemohou snést, ale později mezi nimi vzniká křehké přátelství.
Více se můžete dočíst v recenzi.

Čarodějnice z Hex Hall
Sofie je čarodějka, ale moc se jí nedaří a tak musí do speciálního nápravného zařízení pro čarodějky a další stvoření. Zatím nepřečteno.

Démon z Hex Hall
Druhý díl Hanča taky zatím nepřečetla.

Dokonalý pár
Představte si svět, kde Vám někdo vybere partnera na celý život, práci a určí kdy zemřete. A v takovém světě žije Cassie. Společnost jí právě určí partnera. Xandera, který je její kamarád, ale pak se na chvíli místo něj na obrazovce ukáže jiný obličej. To naruší její víru ve správné jednání Společnosti. 
Jedná se o první díl trilogie.

Jméno korábu
Pavel Renčín napsal třeba knihu Nepohádka, Labyrint a trilogii Městské války. Román Jméno korábu se od výše jmenovaných dost odlišuje. Vypráví o kapitánovi, který pluje se svým korábem a posádkou. Celá kniha je o cestě za zjištěním jména korábu. V knize nejde ani tak o příběh a donutí Vás přemýšlet.

Čas čarodějnic
Hlavní hrdinkou je čarodějka, která odmítá používat své schopnosti. Jednoho dne potkává upíra, se kterým naváže vztah i když by neměla.

Dále tu máme tři pracovní recenzní výtisky. Dva z nich jsou úplně nové. 

Oltář z kostí

Mezi láskou a smrtí

Třináct relikvií
Můj názor na knihu si můžete přečíst v recenzi, která je také na blogu.


Tentokrát toho bylo méně než knih od Fragmentu, ale ze všech kousků máme radost a těšíme se na další přírůstky.


Komentáře

  1. Pěkná sbírka :) Démona z Hax Hall, Dokonalý pár a Pod nekonečnou oblohou chci co nejdřív :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hezká hromádka :) Démona z Hex Hall bych si taky chtěla co nejdřív pořídit, jednička se mi moc nelíbila, tak snad ji dvojka předčí :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kostičas - Samantha Shannonová

Krysař - Viktor Dyk

Fan překlady knih

Letní host - Alison Andersonová

Asfalt - Štěpán Kopřiva

Měsíční chvástačka 1/2

Saturnin - Zdeněk Jirotka