Pán prstenů - Společenstvo Prstenu

První příspěvek do Prázdninového filmobraní

zdroj: cbdb.cz


Pán prstenů - Společenstvo Prstenu
  • Režie: Peter Jackson
  • Hudba: Howard Shore
  • USA/Nový Zéland
  • 172 minut
Něco málo k ději filmu i když ho určitě všichni znáte. Začíná zde příběh Prstenu, který se dostává do rukou hobita Bilba. Ten oslavuje své narozeniny, na které pozval ostatní obyvatele Kraje. Přijíždí i Gandalf, aby oslavoval se svým starým přítelem a udělal ohňostroj. Bilbo při svém proslovu na oslavě  zmizí a odchází. Nechává Frodovi Dno pytle a také Prsten. Gandalf ale zjistí, že Prsten je nebezpečný a posílá Froda na dlouhou a strastiplnou pouť. Putuje s ním také Samvěd Křepelka. Na cestě potkávají Pipina a Smíška, kteří se k jejich pouti připojí. V hostinci U Skákavého poníka potkávají Aragorna a ten je doprovází do Roklinky, domova elfů. Tam se koná rada o osudu Prstenu a vzniká Společenstvo.



Náš názor:
zdroj: bux.cz
Knihu četl jen Martin (i když už je to nějaká doba). Přestože byl příběh upraven kvůli převedení na filmové plátno, pořád je pro nás jednou z nejlepších adaptací knižní předlohy. Těžko říct jestli je to proto, že Jackson je sám fanoušek Tolkiena, ale určitě je to jeden z důležitých faktorů. Důležitou složkou filmu je  hudba, o kterou se postaral Howard Shore. Nádherně dokresluje atmosféru v potřebných momentech, někdy napínavých jindy srdceryvných. Může se zdát, že film přináší pouze strasti dlouhé cesty, ale je laděný i na vtipnou notu. Tenhle film opravdu milujeme a řadíme ho do pomyslného topu. 



Komentáře

  1. Tak Pána prstenů jsem ještě nečetla, ale nedávno jsem dočetla Hobita a ten mě tak uchvátil, že si Pána prstenů dozajista přečtu :)

    Erunis
    Můj blog: http://posukland.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kostičas - Samantha Shannonová

Fan překlady knih

Letní host - Alison Andersonová

Měsíční chvástačka 1/2

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Arthas: Zrod krále lichů - Christie Golden