Kindletime - úvod


Kindletime je meme (u nás nepravidelně v pátek), které na svém blogu začala Teresinha. Úkolem je napsat do příspěvku co nového máme ve své čtečce ať už je to Kindle nebo nějaká jiná. 



V tomto úvodním příspěvku nebudeme psát o nových knížkách (na to se můžete těšit další týden), ale něco o tom proč jsme se rozhodli pořídit si čtečku a také jakou. 
V první řadě ta koupě čtečky neznamená, že by jsme nějak změnili svůj názor na papírové knihy. Pořád je nenahraditelné, když si člověk může vzít do ruky opravdovou knihu, která voní a je svým způsobem jedinečná. Liší se svým formátem, tím jestli je paperback nebo v pevné vazbě. Takové kouzlo elektronická kniha nemá. 
Na druhou stranu je pro začínajícího autora snazší vydat ebook a bylo by škoda nechat si je ujít, protože se mezi nimi může skrývat talent. Ebook má také výhodu, že se čtením nepoškodí a není problém vzít si jich sebou třeba padesát. Pro mluví také cena, protože tam samozřejmě rozdíl je. U některých se mi zdá ta cena e-knihy pořád docela vysoká, ale pořád je tam schod oproti klasické knize. Je výhodné, že si můžete pořídit autora, kterého ještě neznáte (i když už nějakou dobu píše) v této podobě a zjistit jestli Vám jeho styl vyhovuje. Je pravda, že ne každé vydavatelství e-knihy prodává, ale myslím, že je otázka času kdy se přidají i další. Prodeje e-knih totiž stoupají.

A teď už k naší čtečce PocketBook 360 Plus New. Líbila se nám svým formátem, který je akorát do ruky. Obrazovka je pětipalcová, ale úplně nám vyhovuje. Také je plus, že má plastový kryt, který chrání display proti poškrábání. Na jednom serveru jsem od někoho, kdo si čtečku pořídil četl, že se mu právě ten kryt zdá nedořešený, protože ho musí odložit a hlídat aby se neztratil nebo něco takového. To samozřejmě není pravda, protože kryt se dá zacvaknout na zadní stranu čtečky a je po starostech. Ke čtečce je dodaný kabel, kterým se může nabíjet přes notebook a nebo přetahovat soubory. 
Co mi trochu vadilo je fakt, že v balíčku nebyl přiložen návod v Češtině, ale můžete si ho stáhnout na stránkách firmy. První nabíjení probíhalo osm hodin. 




Komentáře

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Ta, která tančí s draky - Lucinda Hare

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø