Fantom opery

zdroj: csfd.cz
Fantom opery
  • Režie: Joel Schumacher
  • Hudba: Andrew Lloyd Weber
  • USA/Velká Británie
  • 143 minut


Děj se odehrává v Paříži. Lépe řečeno v pařížské opeře. Malý znetvořený chlapec se dostane do budovy opery. Utekl totiž z cirkusu, odkud mu pomohla mladá slečna. Ta se později stává uvaděčkou v Opeře a ona jediná ví, kdo je Fantom. Ve chvíli, kdy náš příběh začíná, se mladá baletka Christine Daaé stává sólistkou pařížské opery. Děje se tak kvůli uražené subretě. Christine při svém vystoupení okouzlí nejen publikum, ale i Fantoma a mladého vikomta Raoula, svého přítele z dětství.  Když se jí ptají, kdo ji naučil tak zpívat, říká že to její Anděl hudby. Neví ale, že její rádce je obávaný Fantom. Je jím úplně okouzlena, ale zároveň chová city k Raoulovi, což Fantoma hrozně zlobí. Chce mít Christine jen pro sebe. Jak to všechno dopadne? Co Christine udělá a koho si vybere? Jak to dopadne s Fantomem? Na to se podívejte v tomto skvostném muzikálu.

Musím říct že knížku ani jeden z nás nečetl. Ale nepochybuji o tom, že je opravdu dobrá. Jak by z toho jinak mohli vytvořit takový trhák. Proto bych si knížku ráda přečetla. Ale vzhledem k malému výběru v naší knihovně, bude nejspíš "fuška" jí sehnat. Musím ale říct, že to opravdu krásný příběh, který neomrzí.
Pár slov k postavám. Fantom je děsivý a zlý, i když možná kdyby se k němu v dětství chovali lépe, tak takový být nemusel. Ale to bychom určitě neměli tak skvělý příběh. Raoul je takový klasický klaďas, který vždycky všechno vyřeší a chrání svou milou i za cenu vlastního života. Vše jen aby byla šťastná. A co říct o Christine? Křehká slečna, která věří tomu, co se jí řekne. Obzvláště mne udivilo, jak bezmezně věří hlasu, který nezná a nevidí jeho majitele. Postupem příběhu pomalu začíná ožívat a ke konci už má i kuráž.
Nám se film moc líbil. Musím říct, že když jsem to viděla poprvé, tak jsem konec obrečela. 

Komentáře

  1. Já teda neviděla ani film, ani operu, ani jsem nečetla tu knížku. Vlastně jsem do teď neznala ani ten děj. Ale hrozně se mi líbí ta písnička :) Doporučuju všem poslechnout si verzi od skupiny Nightwish, protože ta je podle mě ještě lepší než originál :)
    Erunis

    OdpovědětVymazat
  2. Je to už hrozně moc dlouhá doba, co jsem film viděla a vím, že se mi moc líbil. Ty písně jsou zkrátka nezapomenutelné :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Poutník, čarodějnice a červ - Christopher Paolini

Asfalt - Štěpán Kopřiva

Měsíční chvástačka 1/2

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Petrademone: Kniha bran - Manlio Castagna