Seznam čarodějů

A je tu další příspěvek do Týdne knižních blogerů. Tentokrát jsme vybrali hrdiny z kouzelnických knih, kteří podle nás určitě stojí za zmínku. Řekněme tedy že se jedná o takový čarodějnický seznam.
Osoby nejsou řazeny podle nějaké oblíbenosti, ale čistě podle toho jak nás napadlo.


Gandalf 
Je čaroděj bez kterého si ani nedovedu představit příběh Hobita a Pána prstenů od J.R.R. Tolkiena (kdo ještě nečetl, určitě napravte). Jeho celé jméno zní Gandalf Šedý, ale v knize zjistíte, že má i plno jiných jmen.
Kromě toho že dělá hobitům ohňostroje, také rád kouří dýmku a vyfukuje kroužky.


Mrakoplaš
Nedostudovaný mág z Neviditelné univerzity, který situace neřeší magií, ale obvykle spíš útěkem či dobře mířeným kopancem. Nosí špičatý klobouk s nápisem MÁK a hábit, vše v červené barvě. Společnost mu dělá Zavazadlo což je truhla z magického dřeva Myslícího hruškovníku.



Harry Potter
Co by to bylo za seznam čarodějů, kdyby se tu nemihl brýlatý čaroděj s jizvou ve tvaru blesku. Mladý kouzelník, který porazil Vy-víte-koho (na sedmý pokus už definitivně). Ale vlastně co bych vám o něm vyprávěl, určitě máte Harryho přečteného několikrát stejně jako my dva. 


Bábi Zlopočasná
Ale aby se nemluvilo pořád jen o čarodějích, představíme si i nějakou čarodějku. Esmeralda Zlopočasná, se kterou se můžete setkat na stránkách knihy Čaroprávnost je stejně jako Mrakoplaš ze Zeměplochy. Nosí černé oblečení a také špičatý klobouk stejné barvy, který je symbolem všech čarodějek. Ovládá například kouzlo Zapůjčení, se kterým se dokáže dostat do mysli zvířat a ovládat je. Nezapomenutelná je taky hlavologie, kterou bábi s oblibou používá. Kdo četl, ví o čem mluvím.

Samozřejmě je to jen zlomek čarodějů a čarodějek, kteří se vyskytují v literatuře. Jaký je váš oblíbený čaroděj nebo čarodějka? Klidně může být i jiný než v našem seznamu.




Komentáře

  1. Jé, těch je. Jedním z mých oblíbenců je Shade - mocný čaroděj, který je po každé své smrti buď hodný nebo zlý.
    Pak je skvělá Sabriel a Abhorseni vůbec. Zazvoní kouzelným zvonkem a nemrtví mají po ptákách.
    A od loňska miluji Vin, Kelsiera a jejich allomancii. To je magie, při které člověk spaluje kovy v těle a díky tomu se mu zbystří smysly nebo zvětší síla podle toho, který kov spálil.

    OdpovědětVymazat
  2. Jediné co mi z tvého výčtu něco říká je trilogie Abhorseni - a to jen že o tom vím, ale nečetl jsem. Shade, Vin a Kelsiera jsou z kterých knih?

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kostičas - Samantha Shannonová

Krysař - Viktor Dyk

Fan překlady knih

Asfalt - Štěpán Kopřiva

Měsíční chvástačka 1/2

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Dědictví aneb Jak Helena ke štěstí přišla - C.D. Payne