On my wishlist #11


Je tu další díl meme On my wishlist z blogu Book Chick City. Každou sobotu uveřejníme každý jednu knížku, kterou bychom rádi zařadili do své knihovničky. Protentokrát jsme vybrali tyto knížky.



Rohy - Joe Hill

Před rokem přišel Iggy Perrish o jediného člověka, kterého skutečně miloval. Ráno po prvním výročí té strašné události se probouzí s kocovinou – a s rohy na čele. Stal se z něj konečně děsivý ďábel, za kterého už ho stejně mnozí mají? Iggy záhy zjišťuje, že k rohům dostal návdavkem i schopnosti, s jejichž pomocí dokáže odhalit zlo, jež ho připravilo o jeho lásku. Hranice mezi andělem a ďáblem je však nebezpečně tenká a nejkrutější pravda se skrývá tam, kde by ji nikdo nehledal. Joe Hill po úspěšném debutu Černá krabice opět napsal knihu, která se čte jedním dechem. Příběh o lásce, pomstě a temných stránkách lidské duše se vine jako cesta krajinou plnou překvapení a nečekaných zvratů, z nichž největší čeká na konci. Abychom pochopili přítomnost, musíme se někdy vrátit hluboko do minulosti…

Ztracený svět v Podzemí - R. Gordon, B. Williams

Vydejte se na dobrodružnou cestu do tajemného PODZEMÍ.
Čtrnáctiletý Will žije se svou rodinou v Londýně a spolu s otcem sdílí vášeň pro archeologické výkopy a pátrání po zmizelém světě pod zemí.
Když Willův otec při objevování podzemních chodeb náhle zmizí, rozhodne se ho Will se svým kamarádem Chesterem najít. Ve sklepě jejich rodinného domu objeví tajnou chodbu a brzy se ocitnou hluboko pod zemí, kde se skrývá temné a děsivé tajemství. Tam, kde by to nikdo nečekal, existuje utajený svět, kde žijí lidé pod krutou nadvládou. Will s Chesterem jsou zatčeni a uvězněni a čeká je vyhoštění do Hlubin, odkud se ještě nikdo nikdy nevrátil. Podaří se jim uniknout zpět na Povrch? Jaká další tajemství se skrývají v PODZEMÍ?
Nenechte si ujít světový bestseller, který zná již celý svět!

Komentáře

  1. Rohy doporučuji všemi deseti. Série o Podzemí už mě tolik nezaujala, ale Joe zdědil talent po tátovi (Stephen King).

    Temnářka

    OdpovědětVymazat
  2. Na Rohy se vážně těším, četl jsem už Černou krabici (taky stojí za přečtení). O tom, že Joe Hill je syn Kinga jsem se dozvěděl až potom, ale jablko vážně nepadlo daleko od stromu.

    OdpovědětVymazat
  3. Krabici jsem četla, tématicky mi to sedělo víc, protože se to točilo kolem metalového zpěváka a jeho goth kočky, ale Rohy mi přijdou kvalitativně ještě o třídu o dvě výš.
    Málokterá knížka mě tak dostala, jako Rohy. Budila jsem uprostřed noci muže se slzami v očích, aby mě objal, když jsem to dočetla, tak to bylo silné. :-)

    Temnářka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio