Šerochodec

Anotace
Harper Blaineová pracuje jako celkem bezvýznamné soukromé očko. Při vyšetřování jednoho banálního případu je však surově napadena a útok nepřežije.
Přesněji řečeno, zůstane mrtvá dvě minuty.
Když se Harper probere v nemocnici, začne se cítit trochu… zvláštně. Vidí věci, které nedokáže popsat jinak než jako podivné: siluety vystupující z šedého mlžného oparu, vyceněné zuby, řvoucí obludy.
Harper ale nepřišla o rozum. Její „smrt“ ji přeměnila v Šerochodce. Nyní se dokáže pohybovat mezi naším světem a záhadnou přechodnou zónou, kde se vyskytují děsivé, nevysvětlitelné věci. Tento nový dar (nebo snad prokletí?) ji vtahuje do světa upírů a duchů, magie a čarodějek, nekromantů a artefaktů zla…
Ať se jí to líbí nebo ne.
zdroj:fantomprint.cz

Příběh
Harper Blaine je soukromé očko. Kniha začíná v okamžiku, kdy je napadena při vyšetřování jednoho ze svých případů. Probírá se až v nemocnici, kde se jí začínají dít zvláštní věci. Jako že například propadne postelí. Ale to není jediná zvláštnost. Občas se její okolí zahalí do velice zvláštní mlhy, kde se dějí divné věci. Harper se od doktora dozvídá že byla pár minut mrtvá a to mohlo mít nějaké neznáme následky. Lékař jí doporučí navštívit manželský pár, který by se mohl v těchto věcech vyznat. A oni poradí.

Šero
V počátcích nehraje až tak zásadní roli. První vstupy do Šera jsou dost krátké, zmatené a skončí ještě než se člověk rozkouká. Těžko říct jestli tím autorka chtěla docílit zdání zmatenosti z pohledu Harper. Později se Šero stává důležitějším i pro vyřešení případu.

Hodnocení

První kapitola příběhu je akční, ale takových scén v knize není mnoho. Jedná se spíš o jemnou detektivní práci. Harper dělá na dvou detektivních případech, tak jde o různé rozhovory s klienty a svědky. První část knihy je skoro čistá detektivka a paranormální motiv zde nehraje nějakou zásadní roli. 

Příběh plyne zpočátku pomalým tempem, ale to se zhruba za polovinou změní a dál je knížka docela napínavá a nutí člověka číst dál. Hlavně ta druhá část knihy mě zaujala a zajímalo by mě co se bude dít s Harper dál. O hlavní postavě se toho člověk moc nedozví. Vlastnosti a oblíbené věci nám zůstávají utajeny. Jsme seznámeni pouze s tím, co souvisí s její prací.   

Na knize mi přišlo zvláštní jak některé postavy zareagovali na existenci upírů. Nevím jestli bych na tom byl stejně.

Je znát, že kniha je psána ženou, už jen podle toho že napíše sexy o nějaké mužské postavě. V knize se odehrává i nějaký vztah, ale rozhodně se nejedná o nějakou paranormální romanci. 


Jedná se o první díl série a tak se teprve seznamujeme s postavami a světem ve kterém se příběh odehrává. Zpočátku téměř čistá detektivka, paranormální linie se dostává do popředí až dál. Zajímalo by mě jak série bude pokračovat dál a jak se rozvine schopnost Šerochodce, Šero samotné a s čím se Harper setká. Knížku bych zhodnotil jako lepší nadprůměr. Věřím že další díly budou lepší.

Komentáře

  1. Mám v plánu si přečíst taky přečíst, vypadá to celkem zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě dej vědět jak se ti knížka líbila. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle knížku jsem si chtěla moc koupit a následně přečíst, ale nakonec jsem to neudělala. Právě mi na tom vadila ta akčnost - a nebo spíš vlastně ne-akčnost :D

    OdpovědětVymazat
  4. Knihu jsem četla,moc se mi líbila opravdu zajímavá a ted čekám na třetí díl Podzemí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem zatím skončil u prvního dílu. Ten druhý si možná půjčím v knihovně, ale nákup neplánuji.

      Vymazat

Okomentovat

Budeme rádi když nám napíšete komentář. Zajímají nás vaše názory na naše příspěvky. Děkujeme.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Fan překlady knih

Lunapark - Richard Laymon

Saturnin - Zdeněk Jirotka

Zlatý vlk - Bartłomiej Rychter

Doktor Proktor a prdicí prášek - Jo Nesbø

Sněhové vločky - Caitlin Sainio